Ösym‘nin sınav sonuçlarını açıklamasına kısa bir süre kalmışken liseyi bitiren üniversite adaylarına tercih yaparken dikkat etmeleri gereken şeyleri sıraladık. Sorunsuz bir üniversite hayatı yaşamak isteyenlerin tercihlerini yaparken ne istediklerini bilmeleri çok önemlidir. Aksi taktirde üniversite öğrenci için zoraki gidip gelinen bir kurum haline dönüşebilir.
Üniversiteye giren öğrencinin ilgi duyduğu bir bölümde okuması okula severek gitmesini sağlayacaktır. Aksi taktirde boşta kalmamak için yazılmış bir bölüm heba olan bir gençliğe ve mutsuz bir geleceğe yol açabilir. Örneğin teknolojiyle ilgilenen birinin bilgisayar, elektronik, mekanik gibi bölümler yazması beklenirken öğretmenlik yazması hiçbir anlam ifade etmeyecektir.
Her ne kadar kötü de olsa herkes beklediği puanı alamayabiliyor. Bu durumda istemediğiniz bir bölüm yazmak sadece günü kurtarmaya yönelik bir hareket olacaktır. Üniversite bölümlerinde çok sayıda öğrencinin bu yüzden istemeyerek okula geldiğini görüyoruz.
Öğrencilerin bir kısmı bazı bölümleri sırf adı var diye tercih etmek istiyor ancak bölümdeki derslerin içeriği hakkında bile bilgi sahibi değiller. İnternette bölümlerin ders programlarına, müfredatlarına ulaşmak çok kolay. Sırf adında mühendislik var diye istemediğiniz bir bölümü yazmanın ileride size ne kadar zararı olacağını ders içeriklerine bakarak anlayabilirsiniz.
Sadece “Bilgisayar Mühendisliği Ders Programı” diye Google’da arama yaptığınızda onlarca üniversitenin bu bölüm hakkındaki müfredatına ulaşabilirsiniz. Ayrıca her üniversitenin her bölümü hakkında bilgiler içeren sayfaları da bulunmaktadır. Bu bilgilere bu kadar kolay ulaşım imkanı varken bilinçsizce tercih yapmak çok anlamsız olacaktır.
Özellikle hastaneler olmak üzere sağlık alanında kullanılan tüm teknik cihazların üretimi, tasarımı, bakımı gibi konularla ilgilenen bölüme Biyomedikal Cihaz Teknolojisi…
Kontrol ve Otomasyon teknolojisi, gelişmiş teknik makinelerin yönetimi ve kontrolü üzerinde çalışan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olan öğrenciler temel…
Elektronik Haberleşme Teknolojisi, genel elektronik teknolojisi bölümünün yanı sıra haberleşme ve otomasyon sistemleriyle de ilgilenmektedir. Önlisans bölümü olduğu için 2…
Ösym'nin üniversite tercih sonuçlarını açıklamasının ardından kazanan adayların yapması gereken son işlem üniversite kaydını tamamlamak. Üniversite kaydı da günümüzün teknolojisine…
Tercih yaparken öğrencilerin referans aldığı en önemli bilgi üniversite bölümlerinin en son kaç puanla öğrenci aldığıdır. Bu taban puan bilgisi…
Türkçede en sık karşılaşılan hatalardan biri de "-de" ekinin yazımı kuralıdır. Genellikle hatalı yazılsa bile ne anlatılmak istediğini tahmin edebildiğimiz…
Yorumları Göster