Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık)

Kontrol ve Otomasyon teknolojisi, gelişmiş teknik makinelerin yönetimi ve kontrolü üzerinde çalışan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olan öğrenciler temel elektronik derslerini de görmekte ve tekniker ünvanıyla mezun olmaktadırlar. Önlisans programı olduğu için 2 yıl süren Kontrol ve Otomasyon teknolojisi mezunları her önlisans programı gibi ilgili alanlardaki 4 yıllık bölümlere geçiş yapabilmektedirler.

Sektörel Çalışma Alanları

Sektörel Çalışma Alanları

Kontrol ve Otomasyon bölümü her türlü mekanik, elektronik cihaza ait sistemlerin bakımını ve kontrolünü yapabilmektedir. Ayrıca programlamayla da ilgilenen bu bölüm hazırlanmış olan makinelerin çalışma sistemiyle daha çok ilgilenmektedir.

Kontrol Otomasyon İş İmkanları

Her teknik bölümde olduğu gibi kontrol otomasyon bölümünde de iş imkanları diğer alanlara göre daha fazladır. Hem her sektörde teknik cihazlar kullanıldığı hem de bu cihaz ve makinelerin sürekli bakım gerektiriyor olması bu alanda çalışan kişilere ihtiyaç doğurmaktadır. Bu sebeple Kontrol otomasyon teknolojisi bölümü seçecek öğrencilerin iş konusunda kaygısı olmasına gerek yoktur. Bu bölümün öğrencileri genel olarak sahada çalışmaktadır.

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Ders İçerikleri ve Müfredat

Üniversite programlarında ders içerikleri ve müfredat her okula göre değişebilecek olsa da bu alanda en yüksek puanla öğrenci alan Marmara Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu’na ait ders programı şu şekildedir;

Kontrol ve Otomasyon Teknikeri Maaşları

Genel olarak tüm teknik bölümlerde olduğu gibi kontrol ve otomasyon bölümü öğrencileri de tekniker ünvanıyla pek çok sektörde iş bulabilecek olup referans olması amacıyla tekniker memuru maaşlarını paylaşabiliriz.

Bekar, çocuksuz ve 0 yıl iş deneyimi olan teknikerin net memur maaşı 4,638 lira olarak hesaplanmıştır.

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Taban Puanları 2019

Bu bölümde en yüksek taban puanla öğrenci alan okul Marmara Üniversitesi olup 2019-2020 yılında 292 puanla en son öğrencisini almıştır. En düşük puan ise 220 ile Zonguldak’tır. Kontrol otomasyon bölümü iki yıllık bir önlisans bölümü olup AYT ile öğrenci almaktadır.

Önlisans Ne Demek

Lisans programları 4 yıllık fakülte öğretim bölümlerine denirken önlisans 2 yıllık yüksekokul programlarına denilmektedir

DGS ile Geçiş Yapılabilen Bölümler

Her önlisans programında olduğu gibi Kontrol Otomasyon öğrencileri de DGS ile eğitimlerine 4 yıllık lisans programlarında devam edebilirler. Geçiş yapılabilen bölümler ise şu şekildedir.

Kontrol ve otomasyon bölümü mezunlarının dgs ile geçiş yapılabildiği bölümlerin listesi

Tolga Kaan

Marmara Üniversitesi

Kontrol ve Otomasyon Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık)” için bir yorum

Bir Cevap Yazın