Elektronik Haberleşme Teknolojisi Bölümü (2 yıllık)
Elektronik Haberleşme Teknolojisi, genel elektronik teknolojisi bölümünün yanı sıra haberleşme ve otomasyon sistemleriyle de ilgilenmektedir. Önlisans bölümü olduğu için 2 yıllık eğitim veren bu bölümden mezun olan öğrencilere tekniker ünvanı verilmektedir. Teknikerlik mühendislikten sonraki en üst teknik ünvandır.
Sektörel Çalışma Alanları

Bölüm haberleşmeyi ön plana aldığı için telekomünikasyon ve internet ağları üzerine çalışma imkanı daha fazladır. Bu bölümdeki öğrenciler genel elektronik bilgisi, özellike haberleşme alanındaki elektronik donanımların montajını, bakımını ve onarımını yapmayı, ölçü aletlerini kullanmayı, CAD programlarını kullanmayı, bilgisayardan devre kartı çizmeyi öğrenir ve GSM teknolojileri alanında eğitim görürler. Bölümün mezunları tıpkı elektronik teknolojisi gibi normal elektronik bölümlerinde de iş bulabilmektedirler.
Elektronik Haberleşme İş İmkanları
Bu bölümden mezun olan öğrenciler ağırlıklı olarak GSM ve internet alanlarında çalışan şirketlerde çalışıyor olsa da ulaşım şirketlerinden hastanelere kadar her alanda iş bulabilmeleri mümkündür. Kendini geliştirmiş bir elektronik haberleşme teknikerinin işsiz kalma olasılığı çok düşüktür.
Eletktronik Haberleşme Teknolojisi Ders Programı ve İçerikleri

Bölüm hakkında fikir edinebilmek için ders programını incelemeniz eğitim verilen alanlar hakkında fikir sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır.
Konu konu Ders İçeriklerine buradan ulaşabilirsiniz.
Elektronik Haberleşme Teknikeri Maaşları
Her ne kadar bu konu hakkında net bir değer vermek doğru olmasa da devlete atanmış bir elektronik haberleşme mezunu tekniker maaşı 13/08/2019 tarihinde şu şekildedir.

Özel sektörde ise başlangıç maaşları şirkete ve kişiye göre 2.500 – 5.000 lira arasında değişmektedir.
Elektronik Haberleşme Teknolojisi Taban Puanları
2018 TYT yerleştirme sonuçlarına göre Eletronik haberleşme teknolojisi bölümüne ait en yüksek taban puan 287 ile Marmara Üniversitesi‘nde olup en düşük taban puan 216 ile Mersin Üniversitesi’ndedir.
Dgs İle Geçiş Yapılabilen Bölümler
Ösym’nin sitesinde paylaşılan listeye göre elektronik haberleşme teknolojisi mezunları tüm elektronik mühendisliklerine, endüstri mühendisliğine, bilgisayar öğretmenliğine ve uzay mühendisliği gibi bölümlere geçiş yapabilmektedir. Tam listeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Geri bildirim: Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık) | Eğitim Elçileri
Geri bildirim: Otomatik Metrolar Duracakları Yeri Nasıl Belirler - Teknoloji Elçileri