Elektronik Haberleşme Teknolojisi, genel elektronik teknolojisi bölümünün yanı sıra haberleşme ve otomasyon sistemleriyle de ilgilenmektedir. Önlisans bölümü olduğu için 2 yıllık eğitim veren bu bölümden mezun olan öğrencilere tekniker ünvanı verilmektedir. Teknikerlik mühendislikten sonraki en üst teknik ünvandır.
Bölüm haberleşmeyi ön plana aldığı için telekomünikasyon ve internet ağları üzerine çalışma imkanı daha fazladır. Bu bölümdeki öğrenciler genel elektronik bilgisi, özellike haberleşme alanındaki elektronik donanımların montajını, bakımını ve onarımını yapmayı, ölçü aletlerini kullanmayı, CAD programlarını kullanmayı, bilgisayardan devre kartı çizmeyi öğrenir ve GSM teknolojileri alanında eğitim görürler. Bölümün mezunları tıpkı elektronik teknolojisi gibi normal elektronik bölümlerinde de iş bulabilmektedirler.
Bu bölümden mezun olan öğrenciler ağırlıklı olarak GSM ve internet alanlarında çalışan şirketlerde çalışıyor olsa da ulaşım şirketlerinden hastanelere kadar her alanda iş bulabilmeleri mümkündür. Kendini geliştirmiş bir elektronik haberleşme teknikerinin işsiz kalma olasılığı çok düşüktür.
Bölüm hakkında fikir edinebilmek için ders programını incelemeniz eğitim verilen alanlar hakkında fikir sahibi olmanızı kolaylaştıracaktır.
Konu konu Ders İçeriklerine buradan ulaşabilirsiniz.
Her ne kadar bu konu hakkında net bir değer vermek doğru olmasa da devlete atanmış bir elektronik haberleşme mezunu tekniker maaşı 13/08/2019 tarihinde şu şekildedir.
Özel sektörde ise başlangıç maaşları şirkete ve kişiye göre 2.500 – 5.000 lira arasında değişmektedir.
2018 TYT yerleştirme sonuçlarına göre Eletronik haberleşme teknolojisi bölümüne ait en yüksek taban puan 287 ile Marmara Üniversitesi‘nde olup en düşük taban puan 216 ile Mersin Üniversitesi’ndedir.
Ösym’nin sitesinde paylaşılan listeye göre elektronik haberleşme teknolojisi mezunları tüm elektronik mühendisliklerine, endüstri mühendisliğine, bilgisayar öğretmenliğine ve uzay mühendisliği gibi bölümlere geçiş yapabilmektedir. Tam listeye aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Özellikle hastaneler olmak üzere sağlık alanında kullanılan tüm teknik cihazların üretimi, tasarımı, bakımı gibi konularla ilgilenen bölüme Biyomedikal Cihaz Teknolojisi…
Kontrol ve Otomasyon teknolojisi, gelişmiş teknik makinelerin yönetimi ve kontrolü üzerinde çalışan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olan öğrenciler temel…
Ösym'nin üniversite tercih sonuçlarını açıklamasının ardından kazanan adayların yapması gereken son işlem üniversite kaydını tamamlamak. Üniversite kaydı da günümüzün teknolojisine…
Tercih yaparken öğrencilerin referans aldığı en önemli bilgi üniversite bölümlerinin en son kaç puanla öğrenci aldığıdır. Bu taban puan bilgisi…
Ösym'nin sınav sonuçlarını açıklamasına kısa bir süre kalmışken liseyi bitiren üniversite adaylarına tercih yaparken dikkat etmeleri gereken şeyleri sıraladık. Sorunsuz…
Türkçede en sık karşılaşılan hatalardan biri de "-de" ekinin yazımı kuralıdır. Genellikle hatalı yazılsa bile ne anlatılmak istediğini tahmin edebildiğimiz…
Yorumları Göster