Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Bölümü (2 Yıllık)
Özellikle hastaneler olmak üzere sağlık alanında kullanılan tüm teknik cihazların üretimi, tasarımı, bakımı gibi konularla ilgilenen bölüme Biyomedikal Cihaz Teknolojisi denir. Bu bölümden mezun olan öğrenciler tekniker ünvanı alabilir ve DGS ile dört yıllık lisans programlarına geçiş yapabilirler.
Biyomedikal Cihaz Sektörel Çalışma Alanları ve İş İmkanları
Bu bölümün öğrencilerinin çalıştığı ve eğitim aldığı alan biyomedikal ( Tıpta tanı ve tedavi amacıyla kullanılan araç ve gereçlerle ilgilenen mühendislik dalı) cihazların özellikleri olduğu için birincil olarak hastanelerde ve sağlık kuruluşlarında görev almaktadırlar. Ancak mezunların uzmanlık alanlarını diğer yönlere çevirerek farklı alanlarda da çalışabilmesi mümkündür. Bölümün dersleri kontrol otomasyon teknolojisi ve elektronik haberleşme teknolojisi gibi diğer teknik bölümlerle belli noktalarda aynı ders içeriklerine sahiptir.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Ders İçerikleri ve Müfredat
Üniversite programlarında her bölümün içerikleri, dersleri ve müfredatı farklı olsa da istediğiniz üniversitenin ders programına internette rahatça ulaşabilirsiniz. Referans olması açısından Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Marmara Üniversitesi’nin ders programına buradan ulaşabilirsiniz.
Biyomedikal cihaz teknolojisi programının öğrencilere kattığı beceriler ve bilgilere ait çıktı listesi de şu şekildedir.
Biyomedikal Cihaz Teknikeri Maaşları
Bölümler hakkında her ne kadar direkt olarak maaş bilgisi vermek doğru olmasa da genel olarak teknikerliğin memur maaşlarını referans alabiliriz.
Memurluğun yanı sıra özel sektörde maaşlar şirketine ve çalışanına göre değişmekte olup bir alt ya da üst sınırı bulunmamaktadır.
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi Taban Puanları
Biyomedikal Cihaz Teknolojisi alanında en yüksek puanla öğrenci alan üniversite Acıbadem Üniversitesi olup taban puanı 333’tür. En düşük puanla öğrenci alan üniversite bölümü ise %50 indirimli ve 190 taban puanıyla Biruni Üniversitesidir.
Dgs İle Geçilebilen Mühendislik Bölümleri
Bölüm öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan biri de dgs ile geçiş yapılabilen 4 yıllık lisans programlarının listesidir. biyomedikal cihaz teknolojisi öğrencilerinin dgs ile geçiş yapabileceği beş adet bölüm bulunmaktadır.